zaterdag 9 juli 2011

Drijvend eiland ligt klaar!

Met man en macht is gewerkt aan het drijvende eiland,
op de kade van de Zaanlandsche Olieraffinaderij (ZOR) in Zaandam. Eerst wilden we 16 vaten van 1000 liter per stuk aan elkaar koppelen. Werkenderwijs bleken 9 vaten ook voldoende groot, omdat we ze liggend gebruikten.

Het spannendste moment kwam toen het eiland met een heftruck De Zaan in werd gehesen. Alle vaten waren onderling verbonden met de sterkst mogelijke tie-rips en het geheel werd extra bij elkaar gehouden door brede spanbanden. Met dank aan: Nanine en Paul Carree, Pieter Brand, Katrine van Klaveren en Bas Husslage. Vervoer van het eiland is mogelijk dankzij rederij Varen op de Zaan.

Oogstkaart voedingsindustrie
De bouw van het drijvende eiland met een afvalstroomproduct uit de voedingsindustrie, is meteen een eerste proeve van bekwaamheid voor een oogstkaart van de Zaanse voedingsindustrie. Die kaart is een idee van designers Dirk Overduin en Elmo Vermijs. Zij maken de kaart in opdracht van Bas Husslage als onderdeel van een Stadstuinbouwproject in Zaanstad. De verzamelde producten uit de oogstkaart dienen als basis om een tuin met oliehoudende planten aan te leggen op een braakliggend terrein in Zaanstad.

1 opmerking:

  1. Die prachtige Hemmes, waarom gebeurt er al zo lang niets! In navolging van het Hemmesboekje 'De Kracht van de Onke Plek' nemen Nanine en Marieke het heft in eigen hand en gaan slapen in het tentje op het tijdelijke drijvende eiland bij de Hemmes om aandacht te vragen voor deze mooie plek. Heb je een bootje met slaapplek, en wil je onze guerilla-kampeeractie komen ondersteunen? Kom dan 15 aug. vanaf 17 uur naar het drijvende eiland bij de Hemmes, we maken er een spannende nacht van. Kampvuurmuziekspelers worden ook met open armen ontvangen...
    http://www.facebook.com/event.php?eid=156736784403258

    BeantwoordenVerwijderen