woensdag 3 augustus 2011

Drijvend eiland rules (the waves)

Sinds ons drijvende eiland bij de Hemmes is afgemeerd, zijn verschillende positieve reacties binnengekomen. Bijvoorbeeld van mensen die het eiland hebben zien liggen. Op 15 augustus is zelfs een drijvend kampeer-event georganiseerd. Kortom, het eiland rules (the waves)!

Eerst nog even terug naar de Hemmesdag op 9 juli. De afvaart van het eiland was een groot succes. Onder meer dankzij zo'n veertig aanwezigen, waaronder wethouder Ruimtelijke Ordening Dennis Straat, de secretaris van de Hemmes CV en Jacques Ninaber van Afvalzorg. Zij namen de eerste exemplaren van ons boekje in ontvangst, vol tijdelijke ideeën voor de Hemmes. Het boekje is mogelijk gemaakt door finannciële bijdragen van de gemeente Zaanstad, Afvalzorg en Woningcorporatie ZVH.

Handgranaten
Aan de afvaart van het eiland ging overigens meer vooraf dan de uitreiking van het boekje. Bijvoorbeeld het gooien van handgranaten - van wateroplosbare klei, gevuld met bloemenzaad, waar de aanwezigen graag aan meededen! Ook is een deel van de hekken rond De Hemmes versierd met kunstbloemen en een informatiebanier, waarop een aantal tijdelijke ideeën staan.

Officieel moment
De afvaart van het drijvende eiland - dat fraai versierd was met onder meer een palmboom -, was een officieel moment. Klaar en Bart van Bureau Spelen waren zo vriendelijk om het eiland naar de Hemmes te slepen met hun boot. Dat ging gepaard met fraaie (live) hoornmuziek!

Drijvend kamperen op 15 augustus
Het laatste wapenfeit? Nanine Carree en Marieke Wever roepen belangstellenden op drijvend te kamperen op 15 augustus. Zelf slapen ze die nacht in het tentje op het eiland. Wie af wil meren met een bootje is meer dan welkom! Zie ook: http://on.fb.me.onk9br/

2 opmerkingen:

  1. Het mooie zomerweer laat nog even op zich wachten...het guerrillakamperen dus ook. We blijven het weerbericht in de gaten houden en laten de nieuwe datum nog weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We mikken op donderdag 25 augustus va 17 uur.Jullie zijn wederom welkom ook voor (slechts) een drankje, zie facebook.
    http://www.facebook.com/event.php?eid=156736784403258

    BeantwoordenVerwijderen